top of page
Търсене

Кости и здраве на ставите с колаген

В скорошна статия, публикувана от NBR Nutraceutical, Уил Каулинг пише, че нашият съвременен начин на живот причинява общи проблеми със здравето на ставите и костите. Това е така, защото прекарваме значителна част от живота си пред цифрови устройства, без да правим почивки или да поддържаме правилната стойка. Дългосрочните здравословни проблеми като проблеми с китката и шията ще стават още по-често срещани, поради заседналия начин на работа и зависимостта от дигиталните устройства.Референтни изследвания за Cowling (защитна обвивка) на FMCG Gurus през 2019 и 2020 г., които показват:


  • Общо 19% от потребителите по целия свят заявяват, че са недоволни от здравето на ставите си, а още 20% казват, че не са сигурни.

  • Около 6% от анкетираните твърдят, че са станали по-осъзнати за здравето на ставите и костите си в резултат на COVID-19.

  • Около 74% от потребителите казват, че признават връзката между ставите, костите и доброто цялостно здраве.

  • Около 36% от потребителите заявяват през 2020 г., че планират да подобрят здравето на ставите и костите си през следващите 12 месеца.

  • Два свързани симптома, които са по-склонни да се получат от свързаните с възрастта здравословни проблеми, като крехки кости (16%) и намалена сръчност в ръцете (15%).

  • Около 23% от потребителите споделят, че прекарват средно поне 35 часа седмично пред компютър или лаптоп.

  • Около 21% твърдят, че прекарват поне 35 часа време, използвайки своите смартфони.

  • Около 33% от потребителите казват, че вярват, че правят правилното количество почивки далеч от устройствата.

  • Около 56% от потребителите през 2020 г. заявяват, че се интересуват от храни и напитки, които подпомагат здравето на ставите и костите.

Една от най-известните хранителни добавки, които подпомагат ставите и костите да функционират правилно, е колагенът. Колагенът е известен с това, че е най-разпространеният протеин в организма.


Колагенът е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, сухожилията, кожата и мускулите. Healthline пише, че колагенът помага да се поддържа целостта на хрущяла, който е гумо-подобна тъкан, която защитава ставите.


Някои изследвания показват, че приемането на добавки с колаген може да спомогне за подобряване на симптомите на остеоартрит и да бъде намалена болката в ставите като цяло.


Debene включва DIAS Forte и DIAS Beauty, две колагенови добавки, произведени от висококачествени съставки.


DIAS Forte е уникална добавка, включваща и четирите вида колаген (I-II-III-IV), заедно с витамин С, витамин Е и натриев хиалуронат. Има аромат на нар, който е много популярен сред потребителите.


DIAS Beauty включва колаген от тип I - III, както и витамин С, витамин D, цинк, селен, биотин и натриев хиалуранат. В допълнение към ползите за сухожилията, сухожилията и костите добавените съединения помагат за възстановяването и растежа на кожата, косата и ноктите, както и имунната система.


Източници:


NBR Nutraceutical. 16 февруари 2021


Healthline.19 февруари 2020

Comments


bottom of page