top of page
dreamstime_xxl_80935812-1068x712.jpg

ЕМЕЛИН ФЕРРО КОМПЛЕКС

Emelin Ferro Complex_V.1.png

Желязото е основен градивен елемент, който поддържа доброто здраве и регулира метаболитните процеси и притока на кислород до клетките. Това допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора и спомага за поддържането на силна имунна система.

Дефицитът на желязо е един от най-честите хранителни дефицити, водещ до умора и понижен имунитет. Ако не се овладее, това може да доведе до анемия.

Фолиевата киселина (Витамин В9) е важен елемент при производството на нови клетки в организма и е необходима за всички хора и особено за: 

  • Бременни и жени по време на месечния цикъл 

  • Възрастни хора

  • Редовно спортуващи и спортисти

  • Юноши 

  • Вегетарианци 

ЕМЕЛИН ФЕРРО КОМПЛЕКС съдържа желязо под формата на железен протеин комлекс (ЖПК) - железен дифосфат, свързан с млечен протеин казеин.

 

Някои добавки с желязо могат да причинят стомашно-чревно дразнене и запек. Уникалната форма на желязото в ЕМЕЛИН ФЕРРО КОМПЛЕКС преминава през стомаха, без да се разгражда и така не излага стомашната лигавица на дразненето на желязото. 


Усъвършенстваната форма на желязо в ЕМЕЛИН ФЕРРО КОМПЛЕКС достига до дванадесетопръстника, където се разгражда протеиновия комплекс и се освобожда лесно усвояемо желязо. Така се осигурява максимална и контролирана абсорбция, която е нежна за стомаха.

ЕМЕЛИН ФЕРРО КОМПЛЕКС е подходящ и за бременни жени. Допълнителната фолиева киселина увеличава количеството на майчината фолатна киселина и по този начин намалява риска от дефекти на невралната тръба в развиващия се плод.

Ползи от ЕМЕЛИН ФЕРРО КОМПЛЕКС 

  • Подходящ за дългосрочна употреба при железен дефицит

  • Комбинацията от желязо с фолиева киселина е подходяща за бременни жени и развиващия се плод

  • Спомага за подобряване на работоспособността и намалява умората 

  • Спомага за повишаване на имунитета 

  • Спомага за регулиране на метаболизма 

Не съдържа глутен и лактоза!

СЪСТАВКИ НА 1 КАПСУЛА

Железен дифосфат, в чиито състав влиза млечен протеин казеин 250 mg, еквивалентен на желязо 15 mg (100% NRI)

Фолиева киселина 400 μg (100% NRI)

*NRI – референтни количества за дневен прием

Други съставки:

Пълнител: прежелатинизирано царевично нишесте. Антислепващ агент: силициев диоксид, талк, магнезиев стеарат (Е470b). Оцветители (в състава на капсулата): черен железен оксид (Е172), титанов диоксид (Е171), индиго кармин (Е132), жълт железен оксид (Е172).

Опаковка от 30 капсули

ИНСТРУКЦИИ

Посъветвайте се с Вашия лекар за употребата при деца под 12-годишна възраст, ако сте бременна или кърмите, приемате лекарства или страдате от някакво медицинско състояние. 

Да не се приема при алергия към мляко и млечни продукти. 

Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо място, при температура под 30°С. 

bottom of page