top of page
Image by Toa Heftiba

ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Кожата е първата линия на защита между тялото и външния свят. Тя предпазва от микроби и замърсяване, помага за регулиране на телесната температура и дава възможност за усещане на допир, топлина и студ.​

Има много вътрешни фактори, които влияят на вида на кожата, включително генетика, стареене, хормони и заболявания. Външните фактори включват незащитено излагане на слънце, нездравословна диета, висок стрес, липса на сън, липса на упражнения, дехидратация, пушене.​

За да поддържате кожата си здрава и привлекателна, препоръчително е да изследвате потенциално нездравословните аспекти на начина си на живот и да помислите какво би могло да се промени.

СТАРЕЕНЕ

Стареенето на кожата е процес, в който кожата губи своята еластичност и бръчките започват да се появяват. Това е неизбежен процес, който води до тънка, суха кожа и бръчки. Преждевременното стареене на кожата обаче може да настъпи и поради силно излагане на слънце, замърсяване на въздуха, пушене и неправилно хранене.

Някои действия за предотвратяване на преждевременно стареене на кожата включват здравословна диета, намаляване на стреса и намаляване на консумацията на алкохол. Също така е важно да поддържате кожата хидратирана, да обмислите спиране или намаляване на тютюнопушенето, да спите повече и да пиете повече вода.

Кожата може също да реагира благоприятно на периодичната консумация на пробиотици и колаген.

Smiling Woman

ХИДРАТАЦИЯ

Човешкото тяло се състои от около 60% вода, което означава, че телата ни зависят от водата, за да оцелеят. Тялото ни използва вода, за да поддържа нормална телесна температура, да премахва излишни вещества и да смазва ставите. Поддържането на хидратация е от съществено значение за цялостното добро здраве и благосъстояние.

Ето защо е жизненоважно да пиете достатъчно вода, за да се чувствате добре и да избегнете ефекта на сухата кожа. Дехидратираната кожа може да стане дразнещо сърбяща и лоша.

Възможно е да се избегне ефектът на сухата кожа, като се използва хиалуронова киселина, която е бистро натурално вещество, намиращо се в кожата и тялото ни. Нейната функция е да задържа вода и да помага да се поддържа хидратирацията. Подобно на колагена и еластина, количеството хиалуронова киселина, което произвеждат телата ни, намалява с възрастта. Използването на колаген и хиалуронова киселина като добавка може да бъде решение.

Image by Vasile Stancu

АКНЕ

Акнето е състояние на кожата, което може да засегне хората независимо от възрастта им. То се счита за състояние на кожата на тийнейджърите, но и зрелите жени могат да се сблъскат с акне, например преди менструация.

Акнето причинява точки и мазна кожа. Най-често акнето се развива по лицето, горната част на гърба, гърдите и раменете. Основните причини за акне са излишъкът от производство на себум, запушени космени фоликули, бактерии или възпаление. Хормоналните промени, някои лекарства или диета могат да предизвикат или влошат акнето.

Active Senior Couple

БЕЛЕЗИ

Раждането на дете е едно от най-красивите преживявания, които една жена може да има. Някои жени раждат по естествен път. При други жени се налага цезарово сечение поради здравословни проблеми, свързани с раждането.

Един от недостатъците на оперативната намеса е белегът. Той остава видим за цял живот, въпреки че цветът на белега избледнява с времето. Има процедури, които могат да помогнат на белега да изчезне напълно, включително лазерна терапия или различни фармацевтични гелове и кремове.

Image by Damir Spanic

РАЗДРАЗНЕНА И СУХА КОЖА

Дразненето на кожата и обривите могат да бъдат причинени от реакция на кожата към вълна, химикали, козметика, лекарства и други вещества. Кожата може да сърби и да се зачервява. Прекаляване със спортни или други упражнения също може да доведат до появата на мехури.

Друга причина за раздразнения и обриви може да бъде сухата кожа. Ако не се полагат грижи, сухата кожа може да се развие в атопичен дерматит или инфекции. Сухата кожа обикновено се причинява от времето, топлината, горещите вани и душове, сапуните и перилни препарати или други кожни заболявания.

Всеки, който остарява и живее в условия с ниска влажност или студ или който често плува в хлорирани басейни, може да е изложен на риск от суха кожа.

acne.jpeg

НАШИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Dias Beauty-01.png

Уникална комбинация, формулирана за естествено богата коса, хидратирана кожа и здрави нокти. 

kelotan-logo.png

Локален силиконов гел за лечение на белези в резултат на хирургични процедури, наранявания, рани и изгаряния.

bottom of page